Bucatini Amatriciana pastagerecht guanciale pecorino tomaten

Bucatini all’Amatriciana is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit is een traditioneel, maar minder bekend pastagerecht uit Rome. Bucatini is een soort pasta die zich het beste laat omschrijven als een dikke holle spaghetti.

De Bucatini all’Amatriciana is een stevig pasta gerecht die overloopt van de smaak. Dankzij de eenvoud van de ingrediënten is het een volmaakt gerecht. Origineel wordt het gemaakt met enkel tomaten, Guanciale en pecorino, maar veelal worden ook wijn, ui, pepperoncino in recepten gebruikt.

Hoe maakt je een Bucatini all’Amatriciana

INGREDIENTEN
voor 4 personen

  • 500 gram Bucatini
  • 250 gram Guanciale
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram gepelde tomaten, in blokjes of reepjes gesneden
  • 100 gram pecorino Romano, geraspt

Optioneel

  • 1 hele Pepperoncino, fijn gesneden (of spaans pepertje)
  • Fijn gesneden Peterselie ter garnering

Bereidingswijze

  1. Snij de Guanciale in kleine blokjes en bak deze samen met de gesneden ui voorzichtig uit op laag vuur tot ze licht krokant zijn. Deze pan moet groot genoeg zijn om er later de pasta bij te kunnen doen.
  2. Als de Guanciale is mooi is uitgebakken en de ui licht gekleurd blus je het geheel af met de witte wijn.
  3. Als het vocht bijna verdampt is voeg je de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ± 20 minuten langzaam inkoken.
  4. Doe in de tussentijd de pasta in ruim kokend gezouten water en kook de pasta al dente gaar.
  5. Giet de pasta af en doe het bij de pan met de saus. Meng tot alle pasta een laagje saus heeft.
  6. Serveer op een bord en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper en de geraspte Pecorino.

Bon appetit.

 

Producten uit dit recept zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie