De lente is hét seizoen om weer lekker buiten te borrelen met vrienden. Met de eerste zonnestralen en langere avonden is er niets beter dan een charcuterieplank vol met de lekkerste charcuterie, een goed glas wijn en vrienden om je heen. In deze blog ontdek je hoe je de perfecte lente-borrelplank samenstelt, met topkwaliteit vleeswaren […]
Mont Velan Fondue Pakket
Sluit de winter af in stijl met Mont Vélan kaasfondue en Charcuterie We brengen u met ons fonduepakket terug in de wintersport sfeer. Net terug uit de sneeuw? Dan is dit fonduepakket een must. Wat is er nu gezelliger dan een heerlijke kaasfondue? Ontdek de unieke smaak van Mont Vélan, een Zwitserse kaas die lekker […]
Geschenken 2024
Open de PDF of Download In samenwerking met onze verspartner sturen wij onze relatiegeschenken en kerstpaketten folder door. De ideale manier om uw team, collega’s of relaties te bedanken. De prijzen in de folder zijn exclusief btw (zakelijk). Verzending en kosten van verzending in overleg. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijziging en beschikbaarheid. […]
Teyssier Ambacht uit de Ardeche
VIJF GENERATIESZo goed als 150 jaar geleden (of 5 generaties terug). werd het huis Teyssier opgericht in Saint-Agrève (in de Ardècheplateau op 1 100 meter hoogte, met het zuiverste respect voor de traditionele charcute-rie, worsten, gedroogde hammen en kookwaren. De Ardèche is een land’ van contrasten: zeer bekend om zijn prachtige zonnige kloven in het […]
Veurn’Ambacht
Sinds 1980 In 1980 werd het vleeswarenatelier “De Veurn’Ambachtse” opgestart in Alveringem. Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo worden er ambachtelijke procédés gebruikt in plaats van hedendaagse industriële productiemethoden.In 2000 kwamen zoon Joris en dochter Carmen in de zaak en breidde De Veurn’Ambachtse verder uit met de opening […]

Pintxos:
Haal Baskenland in huis Zoek de Baskische gezelligheid op en organiseer een Pintxos avond. Een gezellige avond met heerlijk eten en drinken. Hieronder vindt u een paar recepten die kunnen dienen als inspiratie voor de Pintxos. We hebben bij Charcuterie.nl een selectie van producten die bijdragen aan een gezellige maar vooral ook heerlijke avond met […]

Recept: Pan con Tomate
Pan con Tomate, een eenvoudig maar verrukkelijk Spaans gerecht, is een perfecte combinatie van vers brood, sappige tomaten, knoflook en olijfolie. Dit recept brengt de smaken van de mediterrane keuken rechtstreeks naar je bord. Hier is hoe je het maakt: Ingrediënten: Instructies: Serveer de pan con tomate direct, terwijl het brood nog warm is. Garneer […]

Alles wat u moet weten over de Italiaanse rauwe hammen. Van Prosciutto di Parma tot San Daniele.
Geen land produceert zo’n diversiteit aan ambachtelijke vleeswaren als Italië. Eén van de bekendste Italiaanse vleeswaren is natuurlijk Prosciutto. Italiaanse Proscuitto is zowel in binnen- als buitenland geliefd om zijn verfijnde smaak. Toch is er veel verwarring over de diverse soorten en de oorsprong van de benamingen. In dit artikel leggen we uit wat de […]

Jamon serrano en Manchego sandwich
Deze klassiek Jamón-sandwich is zonder twijfel een van de bekendste broodjes van Spanje. De combinatie van de Jamón Serrano, de Manchego-kaas en samen met de tomatensalsa is dit broodje een match made in heaven. Voor de de tomatenbasis kun je, nu er geen echt lekkere tomaten meer voorradig zijn, ook kleine cherry tomaatjes of honingtomaatjes […]

Recept voor Bucatini all’Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit is een traditioneel, maar minder bekend pastagerecht uit Rome. Bucatini is een soort pasta die zich het beste laat omschrijven als een dikke holle spaghetti. De Bucatini all’Amatriciana is een stevig pasta gerecht die overloopt van de smaak. Dankzij de eenvoud van de ingrediënten […]