Italiaanse rauwe ham (proscuitto)

Alles wat u moet weten over de Italiaanse rauwe hammen. Van Prosciutto di Parma tot San Daniele.

Geen land produceert zo’n diversiteit aan ambachtelijke vleeswaren als Italië. Eén van de bekendste Italiaanse vleeswaren is natuurlijk Prosciutto. Italiaanse Proscuitto is zowel in binnen- als buitenland geliefd om zijn verfijnde smaak. Toch is er veel verwarring over de diverse soorten en de oorsprong van de benamingen. In dit artikel leggen we uit wat de […]

De Bocadillo Jamon Serrano y Queso. Een klassiek Spaans broodje voor de echte jamon liefhebber.

Jamon serrano en Manchego sandwich

Deze klassiek Jamón-sandwich is zonder twijfel een van de bekendste broodjes van Spanje. De combinatie van de Jamón Serrano, de Manchego-kaas en samen met de tomatensalsa is dit broodje een match made in heaven. Voor de de tomatenbasis kun je, nu er geen echt lekkere tomaten meer voorradig zijn, ook kleine cherry tomaatjes of honingtomaatjes […]

Bucatini Amatriciana pastagerecht guanciale pecorino tomaten

Recept voor Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit is een traditioneel, maar minder bekend pastagerecht uit Rome. Bucatini is een soort pasta die zich het beste laat omschrijven als een dikke holle spaghetti. De Bucatini all’Amatriciana is een stevig pasta gerecht die overloopt van de smaak. Dankzij de eenvoud van de ingrediënten […]

recept authentieke originele pasta carbonara

Recept Authentieke Italiaanse Pasta Carbonara

De originele pasta Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl dit absoluut niet in een echte pasta Carbonara thuishoort! Daarnaast schrijven veel recepten Pancetta of gerookte spekblokjes voor. Echter wordt een pasta Carbonara in zijn meest originele vorm gemaakt met Guanciale. Guanciale is gedroogd wangspek van […]

droge worst italie spanje frankrijk nederland online bestellen

Droge worst en alles wat je er over moet weten

Droge worsten of salami zoals de italianen het noemen is een verduurzaamd vleesproduct. Dit wil zeggen dat het vlees op zo’n manier is bewerkt dat het geschikt is om langere tijd ongekoeld te bewaren. De hiervoor gebruikte technieken zijn nog ouder dan de weg naar Rome. Omdat moderne middelen zoals invriezen niet tot de mogelijkheden […]

Gedroogde vleeswaren Spaanse ham Jamon Iberico Bellota Juan Pedro Domecq Jabugo Spanje Pata Negra ham online bestellen webshop

Het snijden van een hele ham

Het snijden van de een Spaanse ham is heel eenvoudig en begint met het op de juiste wijze plaatsen van de ham in de hamhouder. Haal de ham uit de verpakking en plaats deze in een hamhouder. Dit gebeurt met de korte rechte kant (Maza) naar boven en de lange zijde (Contramaza) naar beneden. Het […]

Jamon 100% Iberico Bellota Pata Negra Spanje

Alles over Pata Negra (Jamon 100% Iberico Bellota)

Pata negra (“zwarte poot”) is in sommige streken van Spanje, de gebruikte term voor de Spaanse iberico-ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt gerekend. De ham wordt voornamelijk in Zuidwest-Spanje geproduceerd. De naam pata negra is genoemd naar de zwarte poten van het varken. Het is echter geen officiële benaming meer voor deze ham, […]

GRATIS verzending

Bij orders boven de €100,- (binnen Nederland)

VERS gesneden & verpakt

altijd de beste kwaliteit in huis

SNELLE Levering

Op werkdagen binnen 24 uur vers gesneden en verzonden.

100% veilig afrekenen

iDeal / Creditcard / Bancontact / Apple Pay

© Charcuterie.nl 2019