Het avontuur begon in 1925 toen mijn grootvader Guido Falaschi in het oude centrum van San Miniato de eerste slagerij begon.

Guido was de stamvader die zijn enthousiasme overdroeg aan zijn zonen, Vasco en Bruno. Ze gingen verder met de activiteit met grote passie en bekwaamheid tot 1967, toen Sergio Falaschi zelf de touwtjes in handen nam. Hij is de derde generatie meester slager die het bedrijf leidt en waar de vierde generatie zich inmiddels weer aandient in de vorm van zoon Andrea die enthousiasme en nieuwe ideeeen met zich meebrengt.

Geloof het of niet, maar in de loop van 85 jaar werkt de slagerij van Sergio Falaschi nog volgens de oude regels en traditionele bereidingswijzen. Zo worden de  worsten nog steeds uitsluitend met de hand gemaakt met de traditionele zorg die kenmerkend Italiaans vakmanschap.

De slagerij van Sergio Falaschi werkt met succes samen met vele lokale boerderijen. Dit geeft ze de mogelijkheid om de dieren direct te kiezen en zodoende de oorsprong en kwaliteit van het vlees te garanderen. Deze varkens komen van lokale boerderijen en lopen vrij door de bossen en weilanden. Hier eten zoveel mogelijk wat de natuur te bieden heeft. In Italië worden deze varkens ook wel omschreven als ‘ half in het wild levend’.

Ze hebben altijd gewerkt vanuit de filosofie van de zogenaamde “filiera corta e tracciabilità” (kortdistributiesysteem en traceerbaarheid van de producten). Deze ideeën vormen sinds het begin de basis van het bedrijf en geven zo de mogelijkheid om het vertrouwen te winnen van klanten die zich bewust zijn van de kwaliteit en de oprechtheid van producten van Sergio Falaschi.

Show Filters
Show Filters