De Bocadillo Jamon Serrano y Queso. Een klassiek Spaans broodje voor de echte jamon liefhebber.

Deze klassiek Jamón-sandwich is zonder twijfel een van de bekendste broodjes van Spanje. De combinatie van de Jamón Serrano, de Manchego-kaas en samen met de tomatensalsa is dit broodje een match made in heaven. Voor de de tomatenbasis kun je, nu er geen echt lekkere tomaten meer voorradig zijn, ook kleine cherry tomaatjes of honingtomaatjes gebruiken.

Ingredienten (3 personen)

  • 1 rustiek stokbrood
  • 150 gram Jamon Serrano in plakjes
  • 50 gram Manchego
  • 2-3 rijpe tomaten (of een handje cherry tomaten)
  • 1 klein teentje knoflook
  • Extra vergine Olijfolie
  • snufje Pimenton Dulce
  • Dulce de Membrillo (kweeperengelei)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vlees in kleine blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes, een scheutje olijfolie samen om een salsa te maken.
  • Breng de salsa op smaak met een snufje pimenton, peper en zout.
  • Snij het stokbrood open en sprenkel wat olijfolie over het brood.
  • Bak het brood licht knapperig in een bakpan.
  • Wrijf de knoflook over de snijkant van het brood.
  • Bedekt de bodem met een laagje van de tomatensalsa
  • Leg hierop een laag Jamon Serrano
  • Dan een laag met de manchego
  • En maak het geheel af met een dun laagje Membrillo
  • Eet smakelijk (Comer sabroso)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie