VIJF GENERATIES
Zo goed als 150 jaar geleden (of 5 generaties terug). werd het huis Teyssier opgericht in Saint-Agrève (in de Ardècheplateau op 1 100 meter hoogte, met het zuiverste respect voor de traditionele charcute-rie, worsten, gedroogde hammen en kookwaren. De Ardèche is een land’ van contrasten: zeer bekend om zijn prachtige zonnige kloven in het zuiden, een bergachtig land, houtachtig, zuivere en heldere lucht, in een hard en temperamentvol klimaat, bevorderlijk voor de hoogwaardige affinage van de producten. Het is dan ook logisch dat, door de eeuwen heen, er een traditie en een knowhow is ontstaan in de productie en affinage van charcuterieproducten (salami’s en gedroogde hammen). Het varken, de enige voedingsbron tijdens de lange winters, was de basis van de lokale keuken.
DE BESTE GECERTIFICEERDE GRONDSTOFFEN
Het familiebedrijf, onder leiding van Stéphane Teyssier, heeft de jarenlange ervaring in deze oude handigheid en werkt met gecertificeerde ingredien-ten gelabeld Le porc français in samenwerking met slachthuizen uit de directe omgeving (verse dagelijkse aanvoer, het vlees wordt nooit bevroren).
Enkel de beste stukken worden gebruikt (filet, schou-der en ham voor de bereiding van de salami. Deze stukken worden gesorteerd, pezen worden verwij-derd, ontvet met de hand en met de machine, om u een unieke basis te garanderen. In hun worsten gebruiken ze geen bewaarmiddelen en geen kleurstoffen (met uitzondering van hun chorizo), enkel de salpeter (natuurlijk bewaarmiddel) is toegelaten. Het vlees wordt eerst voorgezouten, dan in natuurlijke darmen afgevuld
en handmatig afgebonden met een touwtje. Zoals voor al hun charcuterie werken ze alleen op basis van droog zout. Het is dan ook geen toeval dat het huis Teyssier in 2012 werd bekroond met het prestigieu-ze label ‘Entreprise du Patrimoine Vivant. Dit is een label dat wordt toegekend als beloning voor Franse bedrijven voor voorouderlijke kennis en zeldzaamheid.
Voor de worsten met extra toegevoegde smaken gebruiken ze grondstoffen van de hoogste vlees-kwaliteit. Ze houden van authenticiteit: olijven van Nyons (AOP)., Picodon de l’Ardèche (AOP)., piment d’Espelette, peper uit Madagascar. Laat u ook verleiden door het gamma I.G. P. uit de Ardèche, een label dat historisch wordt gefabriceerd, met een traditioneel en origineel karakter zowel in de worsten als in de hammen. Ze verkregen reeds zeventien medailles in de laatste zeven wedstrijden van de Landbouw van Parijs, om het werk van hun atelier te belonen.