Chat with us, powered by LiveChat

Jamon Iberico. De lekkerste ham van Spanje.

De Iberico ham geniet van de Spaanse hammen het meeste aanzien in de wereld. Zeker de hammen van 100% raszuivere Iberico varkens die met eikels (Bellota’s) gevoed worden worden gezien als de beste ham ter wereld (Jamon 100% Iberico de Bellota, Pata Negra). Al onze Jamon wordt door onszelf met de hand gesneden en vers verpakt. Zo ontvangt u altijd de beste mogelijke kwaliteit ham bij u thuis.

Jamon Iberico & Pata Negra abonnementen

Elke maand een vers gesneden pakket Iberico ham bij u thuisbezorgd.

Het verschil tussen Jamon Iberico de Cebo, Iberico de Bellota en Iberico 100% de Bellota (Pata Negra).

De diverse Iberico hammen worden in 4 verschillende klassen gekwalificeerd. Deze loop van Jamon Iberico de Cebo (laagste rang) via Jamon Iberico de Cebo Campo naar Jamon Iberico de Bellota naar Jamon 100% Iberico de Bellota (Pata Negra, Hoogste rang). De Spaanse overheid houd via stricte regulering de productie van de Iberische hammen nauwlettend in de gaten. De diverse hammen zijn te herkennen aan de gekleurde label die wordt toegevoegd aan de hammen. De klassificatie is als volgt.

Zwart Label // 100% Iberico de Bellota (Pata Negra) – 100% Raszuivere iberico varkens die vrije uitloop genieten en gevoed worden met eikels en wilde grassen. Alleen deze ham mag, als deze worden geproduceerd volgens de stricte richtlijnen van de Spaanse overheid de term Pata Negra voeren op het etiket. De hammen met dit label genieten wereldwijd aanzien als de top der top op het gebied van gedroogde hamsoorten.

Rood Label // Iberico de Bellota – Gekruiste  varkens (Duroc/Iberico) die vrije uitloop genieten en gevoed worden met eikels en wilde grassen.

Groen Label // Iberico Cebo de Campo – Gekruiste  varkens (Duroc/Iberico)die beperkte uitloop genieten en gevoed worden met granen en wilde grassen en soms wat eikels.

Wit Label // Iberico de Cebo – Stalgehouden, gekruiste  varkens (Duroc/Iberico) die voornamelijk gevoed worden met dierenvoeder. De kwaliteit van de Jamon Iberico de Cebo is nog steeds zeer goed tot uitmuntend, maar staat op een lager niveau dan de Iberico hammen van eikels gevoerde varkens.